I just harvested one kilo of yellow and red habanero chilies. Just had 4 plants in pots in my greenhouse. The seeds came from the HippySeed Company in Australia. The chillies won't hold long enough for two people to use them fresh, so I will make this sauce: AGENT ORANGE HABANERO HOT SAUCE, recipe courtesy of HotSauceAddicts.comp
Oeh lekker zeg, eigen gemaakte chilisaus, mm, door tomatensapje, ook lekker. Heb ooit wel eens een plant met vruchten gehad, nou ja, welgeteld 2 pepertjes. De eerste ging exit, omdat ik er een flinke hap van nam, denkend: "Wat een magere paprika", en nr 2 verdween in een wokschotel.
Ben ook heel benieuwd. Habanero (=Madame Janette in Suriname) is ontzettend scherp, op een na de scherpste peper op aarde. Ik moet de saus buiten koken omdat anders het huis onbewoonbaar wordt. We eten wel eens een kwart chili in een saus of groenteschotel voor 2 personen en dat is dan nog net dragelijk. De smaak is echter heel bijzonder, een beetje fruitig.
We made Habanero Gold Pepper Jelly with our abundant crop of Habaneros. It looks like confetti in a jar. Serve it over a brick of cream cheese with crackers! Here's the recipe:
Oeh lekker zeg, eigen gemaakte chilisaus, mm, door tomatensapje, ook lekker. Heb ooit wel eens een plant met vruchten gehad, nou ja, welgeteld 2 pepertjes. De eerste ging exit, omdat ik er een flinke hap van nam, denkend: "Wat een magere paprika", en nr 2 verdween in een wokschotel.
ReplyDeleteBen ook heel benieuwd. Habanero (=Madame Janette in Suriname) is ontzettend scherp, op een na de scherpste peper op aarde. Ik moet de saus buiten koken omdat anders het huis onbewoonbaar wordt. We eten wel eens een kwart chili in een saus of groenteschotel voor 2 personen en dat is dan nog net dragelijk. De smaak is echter heel bijzonder, een beetje fruitig.
ReplyDeleteWe made Habanero Gold Pepper Jelly with our abundant crop of Habaneros. It looks like confetti in a jar. Serve it over a brick of cream cheese with crackers! Here's the recipe:
ReplyDeletehttp://www.food.com/recipe/habanero-gold-jelly-132932
Thanks for the recipe, I am definitely going to try it.
ReplyDelete